📦 Teslimat Bilgileri
Sürünücü yapıda otsu ve çok yıllıktır. Sıcak, yağışlı ve özellikle gölge alanlarda kullanılması tavsiye edilir. Soğuğa, basılmaya ve çiğnenmeye dayanımı çok düşüktür. Sıcak, yağışlı ve özellikle gölge alanlarda kullanılması tavsiye edilir. 5–10 cm. boylanır, biçim istemez. Toprak seçiciliği yoktur. Düzenli sulanan ve gübrelenen alanlarda çok iyi çim yüzey oluşturur.
Dichondra Fare kulağı ülkemizde kundura çimi olarak ta bilinen yayılıcı, boylanmayan, biçme ve kesme istemeyen bakımı zahmetsiz çok yıllık, yaz kış yeşil bir yer örtücü bitkidir. Yuvarlak kavisli yaprakları nedeni ile fare kulağı olarak ta anılan bitki, yanlara kol atarak hızla gelişen bir bitkidir. Gölge ve yarı gölge alanları kaplamada çim türlerine göre çok daha başarılıdır. Hızla yayılan, koyu yeşil yaprakları ile çabuk ve sık kapatan dichondra bakım istemeyen ve bir kez yerleşti mi çok zahmetsiz bir bitkidir.
Dichondra kuraklığa dayanıklıdır ancak nemli toprak sever bu nedenle sulama ihmal edilmemelidir. Kol atarak yayılan ve toprak altı kökleri ile ilerleyen bitki, dikili olduğu alanda kelleşme ve boş nokta bırakmadan tüm yüzeyi halı misali doldurur. Sıcağa çok yüksek dayanımı olan bitki sıcak sever. Uzun süreli donlara dayanıksızdır ancak kısa süreli donlara -10 dereceye kadar üst aksamı dayanım gösterir. Üst kısmı dondan etkilense de sıcaklarla yeniden ve tüm yayıldığı alandan tekrar sürer. Bunun sebebi toprak altı köklerinin soğanlı bitkiler gibi yumru sürgün olmasıdır. Gün boyu güneş alan alanlara dikimi uygun değildir. Dichondra güneş alamayan ya da yetersiz güneş alan alanlar için daha uygundur.
Tohum ekimi Gündüz ısı 15 derece ve üzeri olduğu tarihten itibaren tohum ekimi, yabani ot temizliği yapılmış, hazırlanmış ve düzlenmiş alanlara çim gibi dikilir. Dichondra 15 derecenin altında çimlenmez. Bu nedenle sağlıklı çimlenme için mutlaka bahar ayları beklenmeli ve sıcaklıklar yükselmeden ekim yapılmamalıdır. Çimlenme çim tohumlarına göre daha geçtir.
Nasıl çimlendirilir ? Gündüz ısı 15 derece ve üzeri olduğu tarihten itibaren tohum ekimi, yabani ot temizliği yapılmış, hazırlanmış ve düzlenmiş alanlara çim gibi dikilir. Üzerine ince kapak toprağı atılır ve silindirle tohumun toprağa tutunması için ezilir. Hemen ardından alan spreyleme yardımı ile toprak ve tohumlar dağılıp göllenmeyecek şekilde sulanır. Çimlenme 15-21 günden itibaren başlar. Bu süre boyunca toprak susuz bırakılmamalıdır.
Ekim öncesi, ekilecek alanın derinlemesine sulanması çimlenmeyi olumlu etkiler. Çimlenme gerçekleşene dek düzenli sulama şarttır. Bakımı ve diğer bilgiler Geçirgen havalandırılmış bahçe toprağında sağlıklı gelişim gösterir. Güneşli ve yarı gölge, açık alanda güzel çiçeklenir. Her türlü toprakta gelişim gösterebilir ayırt etmez.
Gübreleme yanmış çiftlik gübresi ile her bahar girişinde serperek yapılır. Gübre ince elenmiş olmalıdır.
Nerede yetiştirilir ? Hafif trafik bulunan yerlere dikimi uygundur. Üstüne basılabilir. yayılıcı, kapatıcı, çiçeklenen yer örtücü bitkidir. Özellikle kayrak ve taş aralarını çok güzel doldurduğundan bu tür alanlarda özellikle tercih edilmelidir.
Bu Ürün JET TEKNOLOJİ Entegrasyon Sistemleri ile Listelenmiştir